Achter de schermen

Aankoop: The Bow

Met alle updates over de verbouwing en nieuwe teamleden zouden we bijna vergeten te melden dat er achter de schermen ook allerlei spannende dingen gebeuren. Zo ging onlangs een langgekoesterde wens van conservator Inge Specht in vervulling; de aankoop van een spectaculair paar schoenen van Peter Popps. 

Achter de naam Peter Popps schuilt een bijzondere ontwerper van Nederlandse bodem. Peter begon zijn carrière als creative manager bij bedrijven als Sacha en Bronx, waar hij verantwoordelijk was voor de inkoop en de ontwerpen. Uiteraard was hij bij die ontwerpen gebonden aan commerciële aspecten, bijvoorbeeld mode en draagbaarheid. In 2003 startte Peter zijn eigen designstudio onder de naam ‘Popps’. Als freelancer ontwierp hij ruim 10 jaar exclusieve schoencollecties voor tal van nationale en internationale bedrijven.

De onweerstaanbare behoefte om ook extremere en innovatieve ontwerpen te maken, leidde uiteindelijk tot een eigen collectie die een geheel nieuwe schare bewonderaars aanboorde. Zijn prachtig uitgevoerde schoenen zijn vaak op het randje tussen draagbaar en ondraagbaar, tussen fetisj en futuristisch. Maar altijd uiterst stilistisch en adembenemend. Peter is een groot fan van avant-garde, Space age, Sci Fi en stripfiguren. Al die aspecten zie je terug in zijn ontwerpen én zijn fotoshoots.

De afgelopen jaren waren Peters schoenen te zien in spraakmakende tentoonstellingen in onder andere Wenen, Detroit en Boedapest, maar nog nooit in het schoenenmuseum in Waalwijk. Daar gaat volgend jaar verandering in komen want onlangs werd Peters eerste artwork, The Bow genaamd, aangekocht. Peter is zelf zeer in zijn nopjes met de keuze voor The Bow omdat het nog altijd zijn persoonlijke favoriet is. Het paar schoenen met gevaarlijk uitziende, afneembare zilveren punten krijgt een prachtige plek in de nieuwe, vaste presentatie op de tweede verdieping.

We voelen ons heel bevoorrecht dat Peter ons het vertrouwen heeft gegeven om zorg te dragen voor zijn geesteskind.