Achter de schermen

Agenda: 35 jaar CAST

35 jaar CAST in foto's

Op 20 augustus 2019 is het precies 35 jaar geleden dat het Schoenencentrum in Nieuwegein (SCN) zijn deuren opende. De schoenindustrie in de Langstraat had een flinke knauw gekregen door de concurrentie vanuit Zuid-Europa. Bedrijven die erin slaagden te overleven, verplaatsten hun productie veelal naar het buitenland of gingen zich richten op de in- en export van schoeisel. Hierdoor ontstond een sterk groeiende behoefte aan expositie- en kantoorruimte op een centraal gelegen locatie. 

In de volgende 35 jaar groeide het centrum uit tot 160 showrooms met meer dan 600 merken op een oppervlakte van 20.000 vierkante meter. In 2006 werd de naam SCN omgedoopt tot C.A.S.T. In dit lustrum jaar werd de naam aangepast tot CAST en werd het logo opgefrist.

Ter ere van het jubileum organiseren CAST en het Nieuwe SchoenenMuseum een foto-expositie met afbeeldingen van schoenen die de afgelopen 35 jaar de revue passeerden. Het merendeel van de getoonde schoenen is van Nederlandse makelij. De foto’s laten zien dat het schoenbedrijf in de jaren ’80 een geheel nieuwe weg insloeg, waarbij een nieuwe generatie Nederlandse ontwerpers een grote rol speelde. Alle afgebeelde schoenen bevinden zich in de collectie van het Nieuwe SchoenenMuseum.

De expositie is vanaf 25 augustus te zien in CAST, uitsluitend voor beursbezoekers (inkopers) en pers.