Architect

Civic Architects

In het kader van duurzaam bouwen is gekozen om de zijvleugel, die in 1986 aan het Kropholler complex uit 1932 werd toegevoegd, niet te slopen maar te verbouwen. De architect waarvoor is gekozen is Civic Architects. Dit Amsterdamse architectenbureau met Brabantse roots heeft ruime ervaring met het ontwerpen van publieke gebouwen. De realisatie van de LocHal in Tilburg is hier een mooi voorbeeld van. Deze voormalige treinremise werd omgebouwd tot een multifunctionele bibliotheek en stadshuiskamer. De LocHal won de publieksprijs bij de verkiezing van BNA Beste Gebouw van het jaar 2019.

Tinker imagineers

Tinker imagineers is gekozen om de inrichting van het Nieuwe SchoenenMuseum te ontwerpen. In het nieuwe museum staat zowel de geschiedenis van het schoenenvak, als het moderne ambacht centraal. Bezoekers kunnen zelf aan de slag met het vervaardigen van schoen- en leerproducten en zich vergapen aan topstukken van schoenenmode uit heden en verleden.  Tinker is gespecialiseerd in belevingsontwerp en wil van het Nieuwe SchoenenMuseum een plek maken die zowel makers als bezoekers inspireert. Het Utrechtse ontwerpbureau werkt voor dit project samen met Kloosterboer Decor en YIPP, die beiden ook ruime ervaring hebben met museale projecten. Tinker werkte eerder samen met deze partijen op projecten zoals Nest, een experience center voor Nestlé in Zwitserland en Tirpitz, het bekroonde bunkermuseum in Denemarken.

Het Nederlands Leder en Schoenenmuseum aan de Elzenweg is vanwege de realisatie van het Nieuwe SchoenenMuseum gesloten voor publiek. 

Met deze projectwebsite houden we je op de hoogte van de voortgang van het Nieuwe SchoenenMuseum. Deze website blijft bereikbaar tot het nieuwe museum open gaat. Aan gepresenteerde beelden en teksten kunnen geen rechten worden ontleend.

sbb-beeldmerk

 info@schoenenmuseum.nl
(0416) 332738
Instagram 

copyright © 2019