Nieuws

Bouw gestart

Bouw nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk gestart

Vandaag is de bouw van het nieuwe schoenenmuseum in het centrum van Waalwijk officieel gestart. Wethouder John van den Hoven (LokaalBelang) en Margo Strik (bestuurslid schoenenmuseum) verwijderden samen symbolisch het eerste raam van het voormalig gemeentehuis. Dit was het startsein voor de bouw van het nieuwe museum. Aannemers WAM&VanDuren en Van Dijnsen gaan samen met architect Civic en inrichter Tinker imagineers aan de slag om de nieuwe publiekstrekker te realiseren.

De binnenstad van Waalwijk staat voor een uitdaging. Waalwijk wil het centrum transformeren van een ‘place to buy’ naar een ‘place to be’. Het nieuwe schoenenmuseum gaat hier enorm aan bijdragen. Van den Hoven: “We willen het centrum van Waalwijk een kwaliteitsimpuls geven waar je kunt ontmoeten en samenkomen. De langverwachte komst van het nieuwe schoenenmuseum is precies wat de binnenstad nodig heeft. Een extra plek waar gewerkt wordt, waar je kunt ontspannen en leren. Het belooft een fantastisch museum te worden.”

Het nieuwe schoenenmuseum

Het nieuwe schoenenmuseum in het centrum van Waalwijk wordt niet zomaar een klassieke kijkdoos. Het nieuwe museum belooft een ware ontdekkingsreis te worden voor de toekomstige bezoekers. In het museum staan vier pijlers centraal: beleving, erfgoed, innovatie en eigentijdse ambacht. Er is ruimte om je te laten verrassen, er te bewonderen, te ontmoeten en te maken.