Concept

Innovatie, ambacht, kennis en onderzoek maken het Nieuwe SchoenenMuseum.

In het Nieuwe SchoenenMuseum staat de schoen centraal. Naast het verzamelen en tentoonstellen van schoenen krijgt ook het maken van schoenen een belangrijke rol. In het Maaklab zijn ontwerpers en makers aan het werk om nieuwe producten te ontwikkelen. 

De museumcollectie, die getoond wordt in de tentoonstellingen, het kenniscentrum en de bibliotheek, levert daar inspiratie voor of legt de gebruikte technieken uit. De bezoeker is niet alleen toeschouwer maar kan zelf ook ontwerpen, maken of onderzoeken. Er ontstaat een verbinding tussen de makers en bezoekers, tussen het Maaklab en de museale ruimtes en tussen het verleden, heden en de toekomst.

Het Nederlands Leder en Schoenenmuseum aan de Elzenweg is vanwege de realisatie van het Nieuwe SchoenenMuseum gesloten voor publiek. 

Met deze projectwebsite houden we je op de hoogte van de voortgang van het Nieuwe SchoenenMuseum. Deze website blijft bereikbaar tot het nieuwe museum open gaat. Aan gepresenteerde beelden en teksten kunnen geen rechten worden ontleend.

sbb-beeldmerk

 info@schoenenmuseum.nl
(0416) 332738
Instagram 

copyright © 2019