Nieuws

Dutch Design Week

Het Nieuwe SchoenenMuseum op de Dutch Design Week

Van zaterdag 19 t/m vrijdag 25 oktober is het Nieuwe SchoenenMuseum te vinden op de Dutch Design Week. Voor het eerst is het museum met een eigen locatie aanwezig op het designevenement in Eindhoven. Innovatie, ambacht, kennis en onderzoek maken het Nieuwe SchoenenMuseum. Dit staat ook centraal tijdens de Dutch Design Week. Het museum organiseert een gevarieerd programma in Lab1. Zo spreken er ontwerpers, kunstenaars en schoenmakers over schoenen, duurzaamheid en innovatie. Het eten en drinken wordt verzorgd door chefkok Ryan Bahadoer samen met Lebesque. De toegang is de hele week gratis, er is geen DDW bandje nodig.

Naast de diverse lezingen worden er workshops georganiseerd door het Ambachtshuis, Dutch Shoe Academy, Mutsaers uit Kaatsheuvel en het SchoenenMuseum. Ook worden er pop-up presentaties gegeven door studenten en oud-studenten van Dutch Shoe Academy (Utrecht), SintLucas (Boxtel) en het Hout- en meubileringscollege HMC (Amsterdam).

Expositie
Het Nieuwe SchoenenMuseum verzorgt tijdens de Dutch Designweek ook een expositie. Samen met onder andere modeontwerpers Agnes van Dijk en Judith van Vliet, schoenontwerpers Amber Ambrose Aurèle, Sneakersschool en Renza Frings belooft het een zeer interessante expositie te worden.

Gemeente Waalwijk
Op vrijdag 18 oktober organiseert de gemeente Waalwijk een netwerkevenement tijdens de opening van de Dutch Design Week. De gemeente brengt hier verschillende partners van het Nieuwe SchoenenMuseum samen. Van raadsleden tot lokale en regionale bedrijven en van kennisinstellingen tot bestuurders. Daarnaast organiseert de gemeente op vrijdag 25 oktober een erfgoed evenement. Hier staat de vraag centraal hoe ambachtsmusea een bijdrage kunnen leveren aan innovatie en duurzaamheid in de industrie en het bedrijfsleven.

Houd voor het actuele programma www.facebook.com/schoenenmuseuem in de gaten.