Achter de schermen

Fleur stelt zich voor

Nieuwe collega

Met ingang van 15 februari wordt het museumteam aangevuld door Fleur Dingen. Als medewerker exposities en collectie levert Fleur onder meer een grote bijdrage aan de organisatie van de eerste tijdelijke expositie, die vanaf de heropening van het museum te zien zal zijn. Aan de hand van een aantal vragen stellen we Fleur graag aan jullie voor!

Hallo Fleur, vertel eens iets over je achtergrond!
Hallo allemaal, ik ben Fleur Dingen en ben sinds kort werkzaam in het schoenenmuseum. Ik heb Kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik tevens de Research Master Arts of the Netherlands heb afgerond. Binnen mijn studie heb ik me gespecialiseerd op het gebied van mode. Daarom heb ik ook een jaar stage gelopen in het Kunstmuseum op de modeafdeling, onder leiding van Madelief Hohé. Daar heb ik meegewerkt aan de Let’s Dance! tentoonstelling.

Naast mode ben ik dol op (mops)honden, lezen, schrijven en series en films kijken. Dat laatste doe ik het liefst in de bioscoop als fervent bioscoopganger, maar dat gaat helaas al een tijdje niet. Gelukkig hebben we Netflix om de klap een beetje op te vangen. Eten maakt ook een belangrijk onderdeel uit van mijn leven, dus zodra het weer mogelijk is, ren ik naar een restaurant toe. Hetzelfde geldt voor het bezoeken van tentoonstellingen, ik heb al een aardig lijstje met dingen die ik wil zien! 

Had je ooit bedacht dat je in het schoenenmuseum zou gaan werken?
Nee, eerlijk gezegd niet! Ik heb namelijk geen specifieke achtergrond in schoenen. Ik vind het echter hartstikke tof dat ik hier nu juist meer over kan leren. Tot nu toe bevalt het dan ook hartstikke goed.

Hoe vind je het om in een museum te werken dat aan de vooravond van zo’n enorme verandering staat?
Ik vind het ongelofelijk leerzaam en leuk om betrokken te worden in het gehele proces van verbouwing en verhuizing. Het is een unieke kans om onderdeel uit te mogen maken van een dergelijke grote verandering. Ik ben ook zeer benieuwd naar het eindresultaat!

Waar ben je momenteel mee bezig?
Ik ben druk bezig met de voorbereidingen van de tijdelijke tentoonstelling die de relatie tussen muziek en schoenen onderzoekt. Deze zal openen wanneer het nieuwe gebouw zijn deuren opent en moet dus een spektakel worden! Als groot muziek liefhebber en ‘pop culture enthusiast‘ gaat mijn hart sneller kloppen van dit onderwerp. Het is al een feestje op zich om een verlanglijstje te maken van objecten en de bruikleenaanvragen daarvoor de deur uit te doen.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
In de toekomst wil ik graag modeconservator worden in een museum in binnen- of buitenland. Voordat het zover is, ambieer ik nog een PhD. Een onderwerp heb ik in ieder geval al, waarin ik mijn passies voor mode, film en popcultuur zal combineren.