Achter de schermen

Niels tussen de schoenen

Niels van Boxtel is onze tweede stagiair van Dutch HealthTec Academy dit schooljaar. Net als zijn voorganger Wout de Groot is Niels 3de jaars student Shoedevelopment. Hieronder vertelt Niels iets over zichzelf, zijn ambities en natuurlijk over een stage in een museum dat zich voorbereidt op een grootschalige verhuizing!

Hallo Niels, waarom wilde je zo graag stage lopen in het schoenenmuseum?

Het leek me een hele mooie plek om inspiratie op te doen en de museale kant van schoenen te ontdekken. In 2019 heb ik geholpen bij een workshop op de Dutch Design Week locatie van het schoenenmuseum. Hierna ben ik het schoenenmuseum blijven volgen, ook omdat ik als kind een aantal keren in het schoenenmuseum ben geweest.

Wat houdt je stage opdracht in?

Ik heb geen specifieke opdrachten vanuit school. Hierdoor kan ik mezelf volledig storten op werkzaamheden in het museum. Zo ben ik op dit moment van verschillende schoenen de maten aan het opmeten. Deze schoenen komen in de nieuwe exposities van het museum en voor de interieurarchitect is het belangrijk om te weten hoe hoog en diep de vitrines moeten worden.

Je loopt niet alleen stage bij het schoenenmuseum maar ook bij SKUA. Wil je ons iets meer vertellen over wat SKUA is en wat je stage daar inhoudt?

SKUA is een jong en nieuw schoenenlabel van Naomi Hille en Anousjka Röben. Ze werken veel samen met jonge modeontwerpers zoals Florentina Leitner en Neith Nyer. Volgende maand lanceren ze hun eerste eigen collectie. Momenteel zitten we in de laatste fase van deze collectie. Tijdens mijn stage bij SKUA ben ik echt een onderdeel van het bedrijf.

Wat zijn je plannen na je opleiding?

Dit vind ik een lastige vraag, ik weet nog niet goed wat ik na mijn opleiding wil gaan doen. Een eigen label zou een droom zijn maar werk waar ik gelukkig van word is ook al een droom.

Zie we je dan ook nog terug in het schoenenmuseum?

Dat weet ik wel zeker, ik vind het schoenenuseum een super fijne plek en hoop nog lang op een manier betrokken te blijven bij het schoenenmuseum.