Nieuws

Architect gekozen

CIVIC Architects gaat Nieuwe SchoenenMuseum in Waalwijk ontwerpen

Na een periode van plannen maken voor het Nieuwe SchoenenMuseum wordt vandaag de eerste stap richting de uitvoering gezet. CIVIC Architects uit Amsterdam heeft de voorlopige gunning ontvangen om het nieuwe museum in Waalwijk te ontwerpen. Na de bezwaarperiode wordt de gunning naar verwachting medio januari 2019 definitief. De architect start dan  met het traject om tot een definitieve ontwerp voor het museum te komen.

Het nieuwe museum komt in het voormalig stadhuis aan het Raadhuisplein. Om dit gebouw geschikt te maken voor gebruik als museum was de gemeente Waalwijk de afgelopen periode op zoek naar een architect. Uit het aanbestedingstraject kwam CIVIC Architects unaniem naar voren als dé kandidaat om het Kropholler-gebouw om te toveren tot een schitterend museum in het centrum van Waalwijk.

CIVIC Architects is trots dat zij verder mogen werken aan het ontwerp van het schoenenmuseum: “We zien ernaar uit om het museum vorm te geven als een vitaal gebouw. Een gebouw dat leeft, waarin het DNA van Waalwijk zichtbaar is voor iedereen.”

Wethouder John van den Hoven is onder andere verantwoordelijk voor het centrum van Waalwijk en het Nieuwe SchoenenMuseum. Hij is dan ook erg tevreden: “We zijn blij dat deze stap is gezet. De periode van alleen maar plannen maken is voorbij. We gaan nu met de daadwerkelijke uitvoering beginnen. De impressie die CIVIC heeft ontwikkeld smaakt naar meer. We kunnen niet wachten tot het definitieve ontwerp. Dit museum wordt een prachtige toevoeging aan het centrum van Waalwijk.”

© Bij gebruik van het beeldmateriaal graag CIVIC Architects en Darc Studio vermelden als rechthebbenden van deze impressies.