Nieuws

Aannemers schoenenmuseum bekend

WAM&VanDuren Bouwgroep gaat nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk bouwen

Na een periode van voorbereidingen en plannen maken voor het nieuwe schoenenmuseum komt de uitvoering steeds dichterbij. WAM&VanDuren Bouwgroep uit Winterswijk heeft de voorlopige gunning ontvangen om het nieuwe museum in Waalwijk te mogen bouwen. Medio september behandelt de Waalwijkse gemeenteraad het voorstel en beslist dan of bovenop de eerder beschikbaar gestelde €1.700.000,- de benodigde €8.344.000,- beschikbaar wordt gemaakt om het museum te realiseren.

Tegelijk met de aanbesteding voor de bouwkundig aannemer liep ook de aanbesteding voor de installatietechnische werken. Dit werk is voorlopig gegund aan Van Dijnsen Installatiewerken uit Breda. Als de gunning definitief is en de gemeenteraad het bouwkrediet beschikbaar stelt zorgen zij er onder andere voor dat het museum straks BENG (bijna energieneutraal) wordt opgeleverd.

CIVIC Architects en Tinker imagineers

Het nieuwe museum komt in het voormalig raadshuis aan het Raadhuisplein. CIVIC Architects uit Amsterdam heeft het gebouw ontworpen. Tinker imagineers uit Utrecht is verantwoordelijk voor de museale inrichting. Samen met de aannemers toveren zij het Kropholler-gebouw om tot een schitterend museum in het centrum van Waalwijk.

Wethouder John van den Hoven is verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe museum. Hij is blij dat de spreekwoordelijke schop bijna de grond in kan: “Het harde werken van de architecten, het museumbestuur, projectleiding en alle andere betrokkenen wordt beloond. We hebben samen alles op alles gezet om voor Waalwijk een geweldig museum te realiseren. Ik ben trots op het voorstel dat we aan de gemeenteraad voor kunnen leggen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel starten we dit najaar nog met de bouw.”