Achter de schermen

Word vrijwilliger!

  • Bent u geboeid door (de geschiedenis van) de schoen- en leerindustrie in de Langstraat? Word dan vrijwilliger bij het nieuwe schoenenmuseum!

Begin 2022 opent het nieuwe schoenenmuseum in Waalwijk. Van oudsher hét kloppend hart van de leder- en schoenenindustrie in Nederland. Na een sluiting van ongeveer vier jaar verhuist het museum van de Elzenweg naar de westelijke vleugel van het Rijksmonumentale Kropholler complex in het centrum van Waalwijk.

Onder het motto “Verantwoordelijkheid door Betrokkenheid” is het museum op zoek naar gemotiveerde en betrokken vrijwilligers.

Omdat het schoenenmuseum na jaren van stilte, nu weer van start gaat in een nieuw gebouw met zijn verrassende collectie, brede programmering, museumcafé, design museumwinkel en vele nieuw te ontwikkelen activiteiten, zijn we op zoek naar vrijwilligers voor diverse functies.

Functies

  • – Gastvrouwen en -heren voor de entree
  • – Rondleiders en gidsen voor de tentoonstellingen en educatie
  • – Verkopers in de museumwinkel
  • – Horecavrijwilligers in het museumcafé
  • – (Schoen)makers en leerbewerkers voor in de Maaklabs
  • – Onderzoekers en historici voor het kenniscentrum

Het zijn voornamelijk nieuwe taken en werkzaamheden. De exacte invulling van de functies wordt na een eerste kennismaking besproken. Ook komen tijdens dit gesprek het aantal uur dat u kunt besteden aan bod.

Wij vragen onze vrijwilligers om minimaal twee dagdelen per maand beschikbaar te zijn.

Voelt u betrokkenheid bij het erfgoed van de Langstraat? Wilt u zich inzetten binnen de culturele wereld? Vindt u het een uitdaging om mee te werken aan de start van een nieuw museum dat meer bezoekers naar Waalwijk gaat trekken en een totaalbeleving biedt? Dan horen wij heel graag van u!

Heeft u nog vragen of interesse? Stuur dan een e-mail naar info@schoenenmuseum.nl. We nemen graag contact met u op voor een kennismakingsgesprek.